Снимка Булфото, архив След многото коментари по темата за бюджета догодина

...
Снимка Булфото, архив След многото коментари по темата за бюджета догодина
Коментари Харесай

Икономистът Красен Станчев смята, че България може да фалира през 2022г.

Снимка Булфото, архив 

След многото мнения по тематиката за бюджета следващата година през днешния ден, по тематиката се изрече и Красен Станчев, създател на Института за пазарна стопанска система и учител в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, представен от Радио „ “:

" През 2022 година евентуално България може да банкрутира. Приходите са по-малко от разноските планувано, въпросът е, че в този момент разноските се усилват, само че няма никакви нови доходи. Така ще бъде и следващата година. Дори се случва и нещо по-важно – това е, че философията на обществените финанси, която беше прилагана от средата на 1997 година, от началото на 98, в продължение на 22-23 години, внезапно се трансформира тази година. Това е огромният проблем. Всъщност в случай че се каже с малко по-други думи – предвижданите дефицити за тази и за идната година евентуално няма да могат да бъдат финансирани с доходи от бюджета или пък с външни дотации. Следователно ще се наложи следващата година да се трансформират налозите, което отново не значи, че ще има задоволително доходи “, изясни той.

Според Красен Станчев финансовата непоклатимост на България завършва. Независимо какво има в държавната стратегия, въпросът е, че се прави в последната половин година преди изборите, добави икономистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР